miércoles, 13 de marzo de 2013

Maridatge de CERVESA i XOCOLATA

El dissabte 9 de març de 2013, La Cervesera del Pedraforca va presentar les seves 3 varietats de cervesa (suau, torrada i negra) en el Centre d’Acollida Turística de Puigcerdà.

Es va aprofitar per fer un maridatge de cervesa artesana i xocolata:

  • Blanca i amb llet per a la Suau.
  • Amb taronja per a la Torrada.
  • Negra per a la Negra.

Diuen els entesos que:

  • Les cerveses negres mariden correctament amb la xocolata amarga amb alt percentatge de cacau.
  • Les cerveses amb intens aroma i sabors a maltes torrades harmonitzen bé amb la xocolata semi-amarga.
  • Les cerveses amargues i llupolitzades combinen molt bé amb la dolçor de les xocolates blanques i amb llet.



El company perfecte és aquell que:

1.     No predomina sobre l’altre;
2.     Estableix una relació d’equilibri entre aromes i sabors.
3.     Provoca el contrast des de la complementarietat.




Per poder apreciar bé el sabor d’una bona cervesa en maridatge amb un altre aliment convé, primer, humitejar la boca amb la cervesa; en el segon glop ja estem preparats per apreciar totes les característiques de la cervesa i ens preparem per tastar el menjar següent, ja sigui xocolata, embotits casolans, formatges artesans o qualsevol altre menjar de qualitat amb que compten les comarques del Berguedà i La Cerdanya.

En el nostre cas, després de provar la xocolata, altre parell de glops de cervesa ens van deixar el paladar preparat per tornar a provar una altra xocolata i una altra cervesa.

La cervesa artesana és equiparable a un bon vi i la hem de tractar i cuidar de la mateixa manera. El que la diferencia és una característica molt representativa de la cervesa: és més refrescant.

Això és  especialment important en el cas de menjars picants, molt especiats o molt pesats en que el vi, a vegades no és el millor company.

A més, la cervesa té menys alcohol.

Per la seva característica refrescant, la cervesa complementa molt bé tots els aliments àcids (escabetxes, algunes verdures, el pa amb tomàquet, amanides amb vinagre); aliments amargs (carxofa i endívies); plats agredolços com els de la cuina oriental (sushi, soja i wasabi); fumats i marinats; aliments amb un elevat índex de greix (carn de porc, embotits, ous, fregits i guisats, peixos blaus i formatges): menjars elaborats amb all, llimona i amb carn de caça...

Una bona cervesa, companya ideal de qualsevol àpat. Només s’ha de trobar la varietat més adient.
Us convido a que investigueu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario