Es va aprofitar per fer un maridatge de cervesa artesana i xocolata:
- Blanca i amb llet per a la Suau.
- Amb taronja per a la Torrada.
- Negra per a la Negra.
Diuen els entesos que:
- Les cerveses negres mariden correctament amb la xocolata amarga amb alt percentatge de cacau.
- Les cerveses amb intens aroma i sabors a maltes torrades harmonitzen bé amb la xocolata semi-amarga.
- Les cerveses amargues i llupolitzades combinen molt bé amb la dolçor de les xocolates blanques i amb llet.
El company perfecte és aquell que:
1.
No predomina sobre l’altre;
2.
Estableix una relació d’equilibri entre aromes i
sabors.
3.
Provoca el contrast des de la complementarietat.
|
Per poder apreciar bé el sabor d’una bona cervesa en
maridatge amb un altre aliment convé, primer, humitejar la boca amb la cervesa;
en el segon glop ja estem preparats per apreciar totes les característiques de
la cervesa i ens preparem per tastar el menjar següent, ja sigui xocolata,
embotits casolans, formatges artesans o qualsevol altre menjar de qualitat amb
que compten les comarques del Berguedà i La Cerdanya.
En el nostre cas, després de provar la xocolata, altre
parell de glops de cervesa ens van deixar el paladar preparat per tornar a
provar una altra xocolata i una altra cervesa.
La cervesa artesana és equiparable a un bon vi i la hem
de tractar i cuidar de la mateixa manera. El que la diferencia és una
característica molt representativa de la cervesa: és més refrescant.
Això és especialment important en el cas de menjars
picants, molt especiats o molt pesats en que el vi, a vegades no és el millor
company.
A més, la cervesa té menys alcohol.
Per la seva característica refrescant, la cervesa complementa
molt bé tots els aliments àcids
(escabetxes, algunes verdures, el pa amb tomàquet, amanides amb vinagre); aliments amargs
(carxofa i endívies); plats agredolços com
els de la cuina oriental (sushi, soja i wasabi); fumats i marinats;
aliments amb un elevat índex de greix (carn
de porc, embotits, ous, fregits i guisats, peixos blaus i formatges): menjars
elaborats amb all, llimona i amb carn de caça...
Una bona cervesa, companya ideal de qualsevol àpat. Només
s’ha de trobar la varietat més adient.
Us convido a que investigueu.
No hay comentarios:
Publicar un comentario